Nieuws

Helaas heeft de nachtvorst in de maand april de druivenknoppen behoorlijk beschadigd. De komende maand zal duidelijk worden hoe groot de vorstschade is.

De wintersnoei van 2016/2017 is klaar en de meststoffen zijn toegediend, de druivenstokken zijn allemaal aangebonden en klaar voor het nieuwe seizoen. De komende week schoffelen met de trekker en schoffelmachine.

Met hulp van vele vrijwilligers en buren zijn de druiven dit jaar geteeld en geoogst.

De druiven groeien alweer voortvarend voor een goede oogst voor het 2016. Nog weinig last van ziektes in het  blad. loofwand bijhouden en trosdunning dienen zich aan.

Het voorjaar, tijd dat de druivenstokken weer gaan groeien als de zon goed zijn best doet.


De wintersnoei is in volle gang. Mooi snoeihout voor de bloemsierkunst.


Mooie open dag 2015 alweer voorbij, nu op naar de oogst.De eerste druiven zijn weer geoogst. Samen met onze enthousiaste vrijwilligers zijn de Solarisdruiven op dinsdag 29 september geoogst. Mooie opbrengst welke al staat te gisten bij Neerlands Wijnmakerij in Bentelo. 

Onze Johanniter 2014 is bekroond met een keurzegel tijdens de wijnkeuring der Lage Landen en de rode wijn Oogsthoek Rood Barrique 2013 is in Wenen bekroond met een keurzegel. Dit is een internationale wijnkeuring waar maar liefst 12000 wijnen van over de hele wereld ter keuring worden aangeboden.

Zaterdag 19 en zondag 20 september a.s zijn wij aanwezig op de Slangenburgse nazomerdagen.(ivm weersomstandigheden vinden de nazomerdagen geen doorgang)

Op vrijdag 10 juli hebben we de Oostenrijkse en de Engelse dansgroep voor een proeverij in onze wijngaard mogen begroeten in het kader van het folkloristisch festival in Zelhem.

Op 13 en 14 juni aanwzig bij de opendagen van de Fruitschuur Gaanderen.

Opening "Lettinkpad" door de gemeente en verschillende stichtingen heeft plaats gevonden. lokatie wijngaard de Oogsthoek.

Op verschillende streekmarkten zijn wij aanwezig deze zomer.

Onze wijnwinkel is  elke vrijdag en zaterdag middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

De druivenoogst is weer ten einde, vandaag 6 oktober de Johanniter als laatste geoogst met en uitstekende opbrengst, oechsle van 81 en 8 gr zuur zijn we zeer te vreden mee. 

De druivenoogst is in volle gang, na de Solaris en de Cabernet Noir is op maandag 29 september ook de Pinotin geoogst, wel veel last van de fruitvlieg, wat veel extra werk opleverde, maar door de grote  inzet van onze vrijwilligers toch een mooie oogst. 

Noteer alvast in uw agenda, Opendag wijngaard zaterdag 20 september 2014 van 12.00 tot 17.00 u.

Zaterdag 20 en zondag 21 september zijn wij deelnemer aan de Slangenburgse Nazomerdagen.

Het is nu volop zomer en de druivenplanten en druiven groeien hard door het warme zomerweer, er wordt alweer volop gesnoeid en we zijn bezig met de trosdunning, en bladplukken zodat de trossen meer zon en licht krijgen voor een mooie oogst.

Wintersnoei en aanbinden van de scheuten is klaar, laat nu het voorjaar maar komen.

Het is zacht winterweer, dus is het tijd om met de wintersnoei te beginnen, dinsdag 31 december gestart met de snoei van de Johanniter. 

Rode wijn OOgsthoek Rood Barrique 2012 in november 2013 gebotteld en vaaf nu verkrijgbaar.

Laatste  oogstdag 17 november 2013. Beter laat, maar wel van goede kwaliteit. Dat waren de Johanniterdruiven dit jaar. Nog niet eerder hebben we deze witte druiven zo laat in het seizoen geoogst. Maar dankzij de hulp van onze geweldige vrijwilligers hebben we weer een mooie oogst gehad van niet alleen de Johanniterdruiven, maar ook al hiervoor van de Pinotin, Cabernet Noir en Solaris. Allemaal heel erg bedankt hiervoor!!!!!!!!!!! 

De opendag  van 29 september is geslaagd, door de mooie en positieve reacties en de belangstelling voor onze wijnen van de bezoekers.

Witte wijn Johanniter 2012 is gebotteld, een heerlijke fris fruitige droge wijn, nu volop verkrijgbaar 

Op 8 en 9 juni zijn wij met onze wijnen aanwezig tijdens de opendagen van de Fruitschuur in Gaanderen, dagelijks van 10.00 tot 17.00 u.

Zilveren medaille voor Johanniter 2011 en Oogsthoek Wit 2011 bij Nederlandse wijnkeuring 2012 en een WINkeurzegel voor Oogsthoek Rood 2010

 Vanaf nu hebben we ook een faceboekpagina. Vind ons leuk op http://www.facebook.com/wijngaarddeoogsthoek

Zilveren medaille voor Oogsthoek Wit 2011 bij de wijnkeuring AWC Vienna 2012 in Wenen

Wij zijn met onze wijnen aanwezig op de Slangenburgse Nazomerdagen op 15en 16 september a.s. Voor meer informatie over deze dagen klik dan hier.